Aktualności

This is a single blog caption
1
Lut

Bunkier jest, więc jak jest?

Jest w Gdańsku pewien budynek, „niepozorny” olbrzym, ukryty wśród kamienic ulicy Olejarnej.

Zawiłe koleje losu, pasja grupy przyjaciół i przychylność włodarzy Gdańska sprawiły, że opustoszały kolos ponownie zatętnił życiem. Obudzony z letargu znowu został niemym świadkiem niewyobrażalnego trudu, czasochłonnych prac, setek pomysłów, spotkań, burzliwych dyskusji, ale tym razem nie po to, aby zamknąć, chronić ludzi przed światem, ale po to, aby się i na świat i na ludzi otworzyć. Połączyć ponad podziałami wszystkich, którzy chcą zanurzać się w dawnych dziejach i wybiegać myślą w przyszłość, kontemplować wysoką sztukę i oddawać się uciechom płynącym z tańca, śpiewu i mocnych trunków…

21 czerwca 2013 roku, w pierwszy dzień lata, Klubogaleria BUNKIER otworzyła swoje podwoje. Stała się wyjątkowym miejscem na mapie Trójmiasta, gdzie artyści prezentują swoje prace. W ten sposób malarstwo, fotografia, oraz grafika zagościły na salach wystawowych. Scena zatętniła życiem muzycznym: koncerty, jam sessions, a w weekendy imprezy klubowe.

Bunkier to 5 kondygnacji kultury i rozrywki, 2 bary, 2 sale koncertowo-imprezowe, galeria z możliwością zakupu wystawianych prac oraz pub, gdzie filozoficznym dysputom towarzyszy smakowita strawa dla ciała. Połączenie historycznej, niezmienionej z zewnątrz struktury budynku i wewnętrznego przeobrażenia zaskakuje wszystkich. Eklektyczne wnętrza, zachowana oryginalna substancja architektoniczna i zastosowane rozwiązania designerskie – to wyjątkowa przestrzeń dla kultury i odzyskana atrakcja turystyczna dla miasta.

To właśnie w tym wyjątkowym miejscu spotkamy się wieczorem 31.03 na bankiecie po konferencji Nowe Trendy w Turystyce.

Co dla Was przygotował nasz partner:

Coś pysznego:

na ciepło:

  • Chicken’n Wings / chrupiące skrzydełka podane z sosem na bazie musztardy i syropu klonowego
  • Chilli con carne chicory lettuce cups / warzywa i mięso wołowe podane obłędnie na liściach cykorii
  • Waffle Fries / własnoręcznie przygotowane czipsy ziemniaczane, karbowane, podane z sosem belgijskim!

na zimno:

  • Fajita Spiced Waffles ’n Salsa Fresca  / pikantna salsa ze świeżych warzyw podana z goframi wypieczonymi z meksykańską mieszanką przypraw fajitas
  • Kanapeczki bankietowe
  • Smalczyk z ogóreczkiem kiszonym / tradycja polskich imprez, domowy smalec podawany z ciemnym pieczywem i ogórkiem kiszonym
  • Sałatka makaronowa / dopełnienie stołu i żołądków gości, połączenie prostych smak w zaskakującą całość

Na głównym parkiecie, dostępnym wyłącznie dla nas zagra DJ Crusader, na drugim parkiecie dostępnym dla wszystkich gości: Dj PZ.
Startujemy o godzinie: 19:00